opleiding en ervaring

Hoe weet jij dat de begeleider geschikt is om je te helpen bij vraagstukken, problemen of ontwikkeling in je leven? Heb je het gevoel dat de ander jouw of je bedrijf iets te brengen heeft?
Zelf geloof ik dat ervaring een belangrijk onderdeel in iemands leven is. Veel mensen die bij me komen hebben een enorme hoeveelheid ervaringen opgedaan. Ik hecht waarde aan de manier waarop je je ervaringen en wijsheid inzet in contact met anderen. In je relatie, op je werk, met vrienden.
Ook Ik zet mijn ervaringen in. En voor mij betekend dat ik mijn kennis en inzichten als hulpverlener, docent, coach, man, vader en kind inzet. Graag draag ik dat aan je over.
Ik heb een brede ervaring aan werk, opleidingen en studies. Dit heeft mij geholpen om vaardigheden en inzichten te ontwikkelen. Zelf heb ik het meeste gehad aan mensen die bevlogen zijn en geloven in wat ze doen. En daar ook goed over nagedacht hebben. Ik ben bevlogen. En dat ontwikkelt zich. Zowel in het dagelijks leven als tijdens opleidingen en studies die ik nog steeds volg. Vanuit mijn eigen ervaring heb ik gezien dat mannen in de coaching en andere begeleidingen, zoals hulpverlening, therapie en onderwijs vaak niet tot hun recht komen. Voor mannen heb ik samen met anderen begeleiders/coaches een vorm ontwikkeld waar veel mannen baat bij hebben. Zowel in hulpverlening, coaching, supervisie en begeleidingskunde.
Mijn achtergrond is breed. Ik heb eerst gewerkt in de elektro en bouw en ben vervolgens opgeleid als supervisor, coach, hulpverlener, docent en begeleidingskundige.

Begeleidingskunde is een nieuwe stroming om problemen of veranderingen bij groepen, organisaties of bedrijven tot stand te brengen. De richting of het doel in het bedrijf of organisatie is bekend. Begeleidingskundigen gaan aan het werk om een beweging tot stand te brengen met de mensen die onderdeel zijn van het vraagstuk of probleem.  Reorganisaties of nieuwe structuren worden samen met medewerkers en management ontwikkeld. Deze methode zorgt voor draagvlak om veranderingen in te voeren. Veel kennis die op de werkvloer aanwezig is over het vraagstuk wordt gebruikt om veranderingen tot stand te brengen.

Ik heb een breed scala aan cursussen en opleidingen gevolgd Enkele daarvan zijn; Rationeel emotieve therapie, Oplossingsgerichte therapie, Narratieve therapie, Transactionele analyse, Hulpverlening aan mannen, Hulpverlening aan mensen met een niet Nederlandse achtergrond, Coaching, Supervisie, Begeleidingskunde, Goldstein, Netwerkgerichte benadering, Systeemtheorie, en Directieve therapie. Ik ben geïnteresseerd in zaken als filosofie en sociologie.

Ik ontmoet je graag tijdens een kennismakingsgesprek waar je het kunt hebben over vraagstukken of problemen die je bezighouden, en de groei en ontwikkeling die je wilt bereiken. Voor jezelf, je organisatie of bedrijf.